Sälja bil Norrköping

Trygga bilaffärer

Begagnade bilar

Vill du köpa en begagnad bil?

Om du besöker vårt showroom får du inspiration till en ny bil. Du vet väl om att det är bra för miljön att köpa en begagnad bil? Förutsatt att du inte kan eller vill köpa en elbil, så är det bättre för klimatet att köpa en begagnad, än en ny bil. Det krävs nämligen oändligt stora resurser att tillverka en ny bil, men att köpa en begagnad, kräver inga sådana resurser som skadar miljön. Se bara till att köpa en bil med avgasrenare, vilket finns på alla nya bilar från 1989 som har obligatorisk och katalytisk avgasrening.

Då är de utrustade med vevhusventilation och släpper ut högst 4,5 procent kolmonoxid. Du får även Carfax-rapporter som ingår i priset på alla begagnade bilar. På så sätt får du service, reparationer och kringtjänster som till exempel finansiering av bilen, serviceavtal och däckhotell. Allt detta ingår i priset!

Du vet väl om att en bil förlorar i värde på bilmarknaden så snart den har köpts av sin första  ägare? Men det är endast så på bilmarknaden. En bils egentliga värde är ju annorlunda. En ny bil har ju minst 50 års reellt värde, förutsatt att man kör bilen på ett vettigt sätt. Med vettig bilkörning menas här att man inte låter bilens motor rusa i onödan, och inte kör den i mer än 110 kilometer i timmen. Tar man hand om sin bil och kör på ett miljövänligt sätt, så håller en begagnad bil i många, många år.

Gör en trygg och säker bilaffär med vår hjälp