Sälja bil Norrköping

Trygga bilaffärer

Sälja bil

Sälja bil – tips från experten

Funderar du på att sälja din bil? Här bjuder vi på några användbara tips som kan hjälpa dig på vägen.

Begagnatförsäkring

Att lägga till en begagnatförsäkring gör bilaffären tryggare för både säljare och köpare. Försäkringen skyddar dessutom mot oförutsedda fel på bilen. Det är säljaren som tecknar begagnatförsäkring, men den betalas bara om bilen säljs

Träffa köparen

Det är alltid bra att ha lite koll på köparen. Be gärna om namn och telefonnummer för att kolla uppgifterna. Bestäm träff med köparen på en neutral plats med folk runt omkring och be köparen legitimera sig. Detta är särskilt viktigt om du vill sälja ett dyrare objekt.

Provkörningen

Kolla med försäkringsbolaget vad som gäller när den potentiella köparen ska provköra objektet. I värsta fall kan det vara så att din stöldförsäkring inte täcker förluster eller skador när du har lämnat över bilnyckeln. Om du inte följer med på provkörningen så rekommenderar vi att du tar något i pant, exempelvis köparens ID.

Köpekontrakt

Det är mycket viktigt att skriva ett tydligt och bindande kontrakt. Där säkerställs att parterna är överens om bilens skick, pris och vad som ingår i köpet. Det går idag lätt att hitta juridiskt giltiga köpekontrakt på nätet som på ett tydligt sätt visar vad som är överenskommet.

Gör en trygg och säker bilaffär med vår hjälp